Eduxes Oy

hius- ja kauneudenhoitoalan expertti

kotisivulle | hiusalan ammattitutkinto | tutkinnon suorittaminen

 

tiedustelut: Raija Kara
raija.kara@eduxes.fi
040-5894406

 

 

 

Hiusalan AMMATTItutkinto
näytöt eli tutkinnon suorittaminen


Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta A1 ja A2 sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta (B).

 

A1 Hiuspalvelukokonaisuuden toteuttaminen Suunnitellaan ja toteutetaan hiuspalvelukokonaisuudet kolmelle (3) asiakkaalle, joista vähintään yksi (1) on mies tai nainen. Lisäksi yhdellä asiakkaalla on lyhyet hiukset, yhdellä puolipitkät hiukset ja yhdellä pitkät hiukset. Hiuspalvelukokonaisuuksien tulee sisältää vähintään yhden kerran nämä ammattityöt; värjäys/vaalennuskäsittely, permanentti/suorituskäsittely, hiusten ja/tai hiuspohjan hoitaminen ja partakäsittely. Jokaisessa palvelukokonaisuudessa hiukset leikataan, kammataan ja viimeistellään. Lisäksi osoitetaan hinnoittelun ja kassankäyttötaidot.
A2 Hiusalan palveluympäristöissä toimiminen Suunnitellaan ja toteutetaan myynninedistämis- tai asiakastilaisuus.
B3 Hiusalan tilaustyön toteuttaminen Suunnitellaan ja toteutetaan asiakkaan tarpeisiin pohjautuvan tilaustyö alan erityisosaamiseen tai lisäpalveluihin liittyen. Tilaustyö voi olla esimerkiksi morsius- tai juhlapalvelukokonaisuus, spa-hoidon tai erikoishoidon toteuttaminen, hiustenpidennyksen tekeminen, hiuslisäkkeen tai peruukin tilaus ja muotoilu, kynsien ja ripsien erikoispalvelut osana kokonaisuutta tai muu yrityksen palvelukonseptiin kuuluva tai sitä laajentava palvelu.
B4 Hiusalan yritystoiminnan ja asiakkauuksien kehittäminen Suunnitelmaan ja tehdään myynnin edistämistoimia, kuten tuotteiden esillepanoja ja tilauksia, tai huolehditaan tuotemyynnistä esimerkiksi kampanjan, tapahtuman, asiakastilaisuuden tai muun vastaavan yhteydessä.
B5 Hiusalan tuote-esittelijänä tai myyntityössä toimiminen Suunnitellaan ja tehdään hiusalan myyntityötä esimerkiksi hiusalan asiantuntijana, myyjänä, tuote-esittelijänä tai konsulenttina. Tutkintosuoritukseen liittyy kyseessä olevien hiusalan tuotteiden kokonaisvaltainen hallinta ja myyntiympäristön ylläpitoon liittyvät toimet.
B6 Hiusalan kilpailijana toimiminen Suunnitellaan, valmistaudutaan, harjoitellaan ja kilpaillaan yhdessä hiusalan kilpailussa suunnitelman mukaisesti.
B7 Valinnainen tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta Voit valita myös jonkin hiusalan erikoisammattitutkinnon osan yhdeksi valinnaiseksi.
Tai hyväksyttää aiemmin suoritetusta hiusalaan liittyvästä ammatti- tai erikoisammatitutkinnosta yhden valinnaisen tutkinnon osan.

 

 

Saat tutkintotodistuksen Opetushallituksen hiusalan tutkintotoimikunnalta, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

sivun alkuun


Vuodesta 1996
TODISTETTUA ja TIETEELLISTÄ,
KORKEALAATUISTA
käytännöllistä ja teoreettista
TIETOA ja TAITOA
sinun Eduksesi
Koulutus- ja tutkintopalvelut sekä kirjatilaukset;
Raija Kara, Ritalankatu 27 33400Tampere
040-5894406 raija.kara@eduxes.fi